S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
logo    Prodvan CZ s.r.o.  výroba potravinářských výrobků   


Kontakty

tel: +420 736 481 648
vyrobna(a)prodvan.cz

Aktuality

arr3AKTUÁLNÍ VOLNÉ POZICE: Kuchařka/kuchař do výroby Pomocná síla do výroby Obchodní zástupce pro region Praha Více... arr303.08.2011 Připravujeme pro Vás možnost objednání přes eshopVážení zákazníci, právě pro Vás připravujeme novinku: pohodlné objednávání našich výrobků přes...

O výrobě » Otázky a odpovědi
Otázky a odpovědi
  • Obsahují vaše knedlíky škodlivá "éčka"?

V žádném případě. Poslední dobou se mezi výrobci tato složka výrobků natolik oblíbila, že ji nalezneme skoro ve všech potravinách. Samozřejmě pro organismus jsou některá "éčka" méně škodlivá, některá zase více.

Pokud budeme tedy hovořit o "éčkách" jako takových, podotkněme na záčátek, že takzvaná "éčka" jsou obecný pojem a zahrnují jak přírodní, to znamená zcela neškodné složky (např. E100 - Kurkumin přírodní žluť), tak ale i zdravotně závadnější složky (např. E338 - kyselina fosforečná) až nebezpečné neboli zdraví škodlivé složky (např. E951 - aspartam).

Ptáte se, proč se do výrobků tedy "éčka" přidávají. Odpověď je jednoduchá. Záleží však na druhu tohoto "éčka", takto ošetřené výrobky jsou např. trvanlivější, méně náročné na skladování, barevnější, některá "éčka" zvýrazňují chuť nebo vůni  apod.

Jste si ale jisti, že výrobky obsahující tyto více či méně škodlivé chemické složky chcete konzumovat? My dáváme raději přednost kratší trvanlivosti našich výrobků, tím i častějším závozům k našim odběratelům, ale za to konzumentům našich výrobků podáváme zcela zdravotně nezávadné a chutné výrobky srovnatelné jak chutí, tak i složením zcela domácí kuchyni.

 

  • Co je to vaječná melanž?

Vaječná melanž jsou v podstatě sušená a ošetřená vejce, která se dále pasterizují. Většina výrobců kvůli snížení nákladů na výrobu (a tím i spojenému snížení kvality výrobku) dává přednost použití této melanže. Ano, práce s melanží je méně náročná, levnější i rychlejší, ale opět se ptáme, jste si jisti, že toto chcete konzumovat? U nás do výrobků vaječnou melanž nepřidáváme, namísto toho používáme čerstvá vejce z vybraných chovů slepic. Upřednostňujeme takové chovy, kde jsou nosnice volně, nikoliv v klecích.

 

  • Jaký je rozdíl mezi kynutým knedlíkem a houskovým knedlíkem

To je jednoduché, houskový knedlík obsahuje oproti klasickému kynutému nakrájené housky, které tvoří charakteristickou mozaiku. Houskové knedlíky jsou chutnější a více lahodí oku.

 

  • Chtěli bychom vaše knedlíky odebírat, co pro to musím udělat?

Není nic jednoduššího, než nám zavolat nebo poslat e-mail, využít můžete také objednávku přes náš eshop. Po telefonu se nás však můžete na cokoliv zeptat, můžeme se dohodnout na závozech apod. Samozřejmostí je individuální přístup ke každému zákazníkovi.

 

  • Vaše knedlíky jsou dobré, ale u nás v obchodě jsou i levnější

To je možné. Věřte, že i my umíme vyrobit knedlíky velmi levné. Ale skutečně si myslíte, co je levné, je i dobré? Levného knedlíku lehce docílíte tím, že "ošidíte" ingredience nebo jednoduše kvalitní ingredience nahradíte méně kvalitními nebo umělými náhražkami. Jste si jisti, že takovéto potraviny chcete konzumovat? U nás vyrábíme naše výrobky pouze ze surovin té nejvyšší kvality a dbáme na to, aby naše výrobky vynikali nejen chutí a vůní, ale i vzhledem domácího výrobku.

 

  • Vaříte knedlíky ve vodě nebo je připravujete v páře?

Knedlíky zásadně vaříme ve vodě. Je to z toho důvodu, že knedlíky vařené ve vodě jsou oproti knedlíkům připravovaným v páře chutnější a připomínají tak více chuť babiččiných domácích knedlíků. Knedlíky vařené ve vodě poznáte na první pohled, jejich tvar není zcela rovnoměrný, jejich povrch je více pórovitý. Naproti tomu knedlíky připravované v páře jsou jeden jako druhý a na povrchu jsou až nepřirozeně hladké..

 

  • Říká se, že knedlíky se vaří ve špinavé vodě...

S tímto názorem jsme se také již setkali. Povídá se, že výrobci vařící knedlíky ve vodě tuto vodu nemění a vaří tak celé várky v jedné a té samé vodě. Nevíme jak tomu je u menších lokálních výrobců, ale u nás rozhodně ne. Voda se velmi často obměňuje a knedlíky se vaří vždy v čisté, zdravotně nezávadné a čerstvé vodě. Díky tomu jsou naše knedlíky tak chutné.


© 1997-2011 Prodvan CZ s.r.o.
NGI0ODg5O